În fiecare an, în prima zi de miercuri din luna februarie, se celebrează Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day. O inițiativă LitWorld lansată în 2010 pentru a celebra bucuria de a citi și împărtăși povești. Milioane de oameni sărbătoresc această zi în lumea întreagă, iar România nu face excepție.

Ce înseamnă ”Citim Împreună”?

”Spunem că «Citim Împreună» când două sau mai multe persoane se adună cu o carte deschisă în fața lor (o carte frumoasă, să sperăm,… o carte ce iubește copiii), cu o persoană citind din carte cu voce tare, în timp ce ceilalți ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste în felul lor, dar toți împreună. A «Citi Împreună» înseamnă a păși printr-o ușă, în altă lume – deseori una magică și misterioasă și încântătoare moral – mână în mână cu ceilalți”, se arată pe site-ul citimimpreunaromania.ro.

”Cititul Împreună” se poate întâmpla între părinți și  copii, bunici și nepoți, surori și frați, educatoare și copii, profesori și elevi, asistente și pacienți, asistenți sociali și beneficiari, prieteni.

Ce este ”Citim Împreună România”?

”Suntem un grup mic de cititori pasionați care iubesc copiii. Unii dintre noi suntem autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari. Unii dintre noi suntem părinți. Ceea ce avem în comun este mai mult decât dragostea pentru cărți: suntem pasionați de a vedea copii și adulți citind împreună, din momentul în care un copil se naște și mult după ce acesta învață să citească singur”, menționează sursa citată. Grupul a fost astfel înființat pentru a cultiva beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și a celor ce au grijă de ei.

Dacă doriți să vă alăturați celor de la ”Citim Împreună România” în pregătirea și sărbătorirea Zilei Internaționale a Cititului Împreună, atunci aflați că tema de anul acesta este citirea cu voce tare a benzilor desenate.

Sursă: Citim Împreună România (credit, Cristina Barsony)

CITEȘTE ȘI:
De la bătrânele din satele Maramureșului, în pagini de carte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.