Un puzzle de mărturisiri la ceas aniversar. Despre Minaur și despre suporteri. Declarații ale unor foști jucători ai clubului băimărean, care și-au trecut în palmares de-a lungul anilor diverse performanțe cu Minaur.

POPOVICI: Are un loc cu totul special în inima mea

”Minaur are un loc cu totul special în inima mea. De departe cele mai frumoase amintiri sunt câștigarea Cupei IHF în 1988 și a titlurilor de campion național. Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost și sunt alături de Minaur. Alături de mine. Trebuie să admit că mi se face deseori dor de momentele de bucurie trăite alături de coechipieri și suporteri.” (Adi Popovici)

VIMAN: Un vis împlinit

”Crescând de copil ca și suporter al echipei Minaur, faptul că am și putut să joc pentru Minaur a fost un vis împlinit. Toți anii petrecuți la club ca și sportiv și, ulterior, ca manager au fost și vor rămâne o parte deosebit de specială a vieții mele. Cea mai frumoasă amintire cu Minaur este ⁠primul titlu câștigat în toată istoria acestui minunat club. Vreau să transmit un gând și suporterilor care mereu au fost jucătorul 8 pentru Minaur:  un mare mulțumesc tuturor! Azi îmi este dor de tot ce ține de Minaur: antrenori, colegi, suporteri. Dar cel mai mult și  mai mult îmi e dor atmosfera creată de sala arhiplină la orice meci decisiv pe care îl aveam împotriva steliștilor…” (Vasile Viman)

ALEXANDRU: Aș vrea să dau timpul înapoi

”Pentru mine Minaur este echipa la care mi-am dorit să ajung de când eram mic. Și totodată echipa care m-a lansat în handbalul de performanță. Cea mai frumoasă amintire din anii petrecuți la Minaur este câștigarea titlului de campioni naționali în premieră. Nu uit nici de suporteri: vreau să le mulțumesc pentru tot sprijinul pe care l-au oferit și îl oferă la fiecare meci echipei. Le doresc să asiste la cât mai multe performanțe ale Minaurului. Perioada pe care am petrecut-o la Minaur a fost una extraordinară. Am avut șansa să cunosc niște jucători valoroși, componenți ai loturilor naționale ale României, alături de care am trăit momente unice și cu care am legat prietenii pe viață. Aș vrea să dau timpul înapoi să mai pot juca un derby cu Dinamo alături de o sală arhiplină care scandează «Mi-na-ur!, Mi-na-ur!, Mi-na-ur!»”. (Iulian Alexandru)

VARADY: Minaur pentru mine înseamnă totul!

”Minaur pentru mine înseamnă totul! Și nu glumesc când spun totul. Am crescut cu echipa de aur a Minaurului și tot ceea ce am făcut mai apoi a fost să încerc să devin și eu unul dintre ei. Pot să afirm că am fost crescut în spiritul Minaurului atât ca și jucător, cât și ca antrenor. Faptul că am contribuit și ca antrenor la revenirea în sezonul 2012-2013 a Minaurului în prima ligă a fost o împlinire sufletească. Minaur înseamnă emoția pe care o simți atunci când te apropii de sală. Minaur înseamnă acea simbioză perfectă dintre jucători și suporteri care te face să vrei să fii mai bun în fiecare zi. Fără doar și poate câștigarea primului titlu din istoria clubului nu poate fi uitat mai ales că, înainte cu un an, suferisem o mare dezamăgire pierzând titlul chiar în sala din Baia Mare în fața lui Dinamo. Vreau să le mulțumesc suporterilor echipei Minaur pentru toate momentele în care m-au susținut și mi-au scandat numele. Și datorită lor am reușit unele victorii senzaționale în Baia Mare. Un public exigent, care a știut întotdeauna să aprecieze efortul sportivilor din teren, chiar și atunci când rezultatele nu erau favorabile… Pot să spun cu mâna pe inimă că îmi este dor de acele momente când, după o victorie, publicul scanda în picioare in picioare scanda «Mi-na-ur!». Îmi este dor de momentele de bucurie alături de colegi în vestiar. Îmi este dor de atmosfera din sala sporturilor…” (Iuliu Varady)

CSEPREGHI: Este mai mult decât un club de handbal, face parte din copilăria mea

”Minaur este mai mult decât un club de handbal, face parte din copilăria mea. Așteptam cu nerăbdare să înceapă meciurile, să admir marii jucători pe teren. Mă bucur că suporterii sunt în continuare alături de Minaur cu trup și suflet. Cea mai frumoasă amintire este primul meu joc într-o cupă europeană cu Minaur. Se întâmpla în 2005, împotriva francezilor de la Creteil. Cel mai dor îmi este de bucuria de a câștiga meciuri sub sigla Minaur.” (Alexandru Csepreghi)

BERA: Voi fi mereu mândru că am avut ocazia să fac parte din familia Minaur!

”Chiar dacă am jucat și pentru echipe precum Turda, Dinamo și CSM București, Minaur pentru mine reprezintă o familie. E locul unde am avut avut cele mai mari realizări și e o onoare să fac parte din istoria acestui club. Le mulțumesc suporterilor pentru susținerea de care dau dovadă meci de meci și sper să o facă în continuare: brandul Minaur trebuie susținut necondiționat! Mă bucur de fiecare clipă în care fac parte din acest club. Cu siguranță, la final de carieră, îmi va fi dor până și de momentele grele de la Minaur. Și voi fi mereu mândru că am avut ocazia să fac parte din familia Minaur!” (Daniel Bera)

BUȘECAN: ”O a doua familie”

”Minaur pentru mine a devenit o a doua familie. Este clubul la care am început să joc ca senior, la care mi-am încheiat cariera de jucător și în cadrul căruia acum activez ca antrenor secund. De-a lungul timpului am trăit nenumărate momente și am întâlnit oameni care m-au ajutat, m-au format și m-au făcut să fiu mândru că reprezint acest club. Cea mai frumoasă amintire a mea legată de Minaur este meciul câștigat în Champions League la Metalurg Skopje în 2015. Profit de ocazie să le mulțumesc suporterilor pentru susținerea necondiționată și îi aștept în continuare să fie alături de echipă.” (Mihai Bușecan)

SABOU: ”Mă înclin în fața suporterilor”

”Minaur înseamnă cu siguranță mult mai mult decât handbal! Înseamnă muncă, disciplină, educație, cultură, istorie, modestie, dar cel mai important este lecția de a învăța săa lupți până la ultima picătură de energie. Ceea ce este mai important decât victoria. Mă înclin în fața suporterilor. Fără ei cu siguranță povestea Minaurului nu ar fi fost așa de frumoasă. Și sincer vă spun că în niciun oraș din România atmosfera de la meciuri nu se apropie de atmosfera din Baia Mare.” (Alexandru Sabou)

Sursă foto: CS Minaur Baia Mare

MINAUR 50

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.