Pe 6 aprilie iubitorii de muzică din Baia Mare și nu numai sunt așteptați la RockWave Tavern pentru o reîntâlnire cu cei de la CiviC RebelS, o trupă rock din Râmnicu Vâlcea. Așa cum după singuri recunosc, „ne face o deosebită plăcere să revenim în Maramureș. Prima impresie nu se uită niciodată, așa se spune. Însă, prima întâlnire cu maramureșenii ne-a mers direct la suflet, deci, odată ce ai pătruns în cartea inimiii nu poate fi vorba decât de ceva deosebit: oameni calzi, primitori și care prețuiesc viața prin pasiune, așezând câte o bucățică din sufletul lor în ceea ce fac: meșteșuguri diverse, artizanale- măști și cojoace, produse locale si altele”.

„Aceeași pasiune și dedicare aparte am găsit-o și în clubul Rock n Road, o gașcă veselă, dar foarte activă și harnică de băieți și fete. Pentru cei care nu ne cunosc, noi suntem oltenii sau valahii CiviC Rebels și dorim să lăsăm o scurta prezentare a noastră aici:
CiviC RebelS este o trupă rock din Râmnicu Vâlcea, ce abordează un mix de folk metal, melodic metal, hard rock, symphonic rock, cu inspirație din tradiționalul și autenticitatea culturii românești.

Numele trupei vine dintr-un paradox contemporan: într-o societate insalubră etic, orice acțiune normală civică este considerată un act de rebeliune. Trupa a luat ființă la inițiativa lui Vlad Alexandrescu, acesta cooptându-i pe Damien Phulpin – bas și Cristian Popa – clape.
Trupa si-a inceput activitatea in 2016, pe atunci fiind cover band.

CiviC RebelS are o activitate compozițională de 4 ani, iar ascultătorii i-au comparat, de-a lungul timpului, cu Phoenix sau Bucovina. In anul 2021, CiviC RebelS au lansat albumul de debut, Valea Lotrilor.
Componenta: Cristian Popa – Clape
Vlad Alexandrescu- chitara/voce
Vlad Cioculeasa – chitara(backing vocals)
Gabriel Sucea – chitara solo( backing vocals)
Damien Pascal Phulpin – chitara bas, backing vocals,
Florin Chitucea -tobe(backing vocals)

Serii de 6 aprilie i-am putea da titlul de :” Regăsirea”. O regăsire cu oamenii aceia de care ne e drag si dor, o regăsire cu pasiunea impărtășită pentru autentic, o punte de legătură și de infrățire între noi, valahii din Oltenia și haiducii maramureșeni, urmași ai lui Pintea, o legătura prin muzică, energie, bucurie si implinire”, spun CiviC RebelS, pentru eziarul tau.

În clubul băimărean în 6 aprilie se va cânta despre voievozi și bătălii victorioase, despre haiduci și viteji, despre natură, mituri românești și frumusețile țării Valahiei, in acel amestec de metal armonios cu lirism, dramatism și folclor oltenesc. Vor fi piese deja cunoscute, dar si piese noi de pe viitorul album.

„Avertisment, urmeaza clipe cu impact emotional: trăim momentele de pe scenă, iar lucrul acesta se simte, pentru ca trăirile românești sunt comune, ele sunt cele care ne vor uni și vor crea o atmosfera de sărbătoare. Cântăm o oră jumătate și suntem convinși că vom lasa o amprentă în cartea cu amintiri a fiecăruia. In final, avem si un comunicat important: cântăm mai intâi! Palinka primim cu drag după, ciocnim tradițional cu toată lumea care va vrea sa schimbe un gând cu noi la finalul concertului.

Să nu uităm faptul că melodia Râpa de Vasile Leva are o altă însemnătate în Maramureș. În locul ei de origine, știm că melodia este intrată în folclorul local. Asadar, dragi prieteni din Maramureș, pregătiti-vă glasurile, o vom canta impreună și asta este singura surpriză al cărei conținut îl dezvăluim ca „trailer”. See you soon!”, completează CiviC RebelS.

FOTO CiviC RebelS/facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.