În perioada 13-29 mai este programată sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023/2024. Evaluări care se adresează, potrivit Ministerului Educației, unui număr de peste 500.000 de elevi.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a începe azi, 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale. Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de Limbă și comunicare – citit – Limba română. Miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare – citit – Limba maternă. Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii. În timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă, Limbă și comunicare – scris/citit – Limba română pentru minoritățile naționale.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are probele programate astfel: limba română (21 mai), matematică (22 mai) și limba maternă (23 mai).

Calendarul de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a are următoarea configurație: 28 mai – Limbă și comunicare, 29 mai – matematică și științe ale naturii.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora. În termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Premii și mențiuni la Olimpiadele Naționale de limbi moderne. Plus o calificare la etapă internațională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.