”Cărțile au fost citite, pensulele curățate, textele pregătite, desenele digitalizate și gata suntem pregătiți să vedeți ce v-am pregătit!”, dau de veste reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Prin urmare, în 7 iulie, sunteți invitați la ”Takeover Day”.

”Takeover Day înseamnă că TU preiei atribuțiile noastre! Dacă vrei să afli cum își desfășoară munca «oamenii de la muzeu», acum ai ocazia! Vrei să ții o prelegere pe o temă de istorie locală cu posibilitate de publicare după? Ți-ai dorit întotdeauna să descoperi ce comori se ascund în depozitele noastre și să le scoți la lumină într-o expoziție? Sau poate ai o pasiune pentru desen și arheologie?”, cam acestea au fost provocările lansate de programul internațional inițiat de organizația ”Kids in Museums”.

Doritorii s-au prezentat la poarta Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și în 7 iulie vă propun următoarele activități:
12.00 – 13.00: tur ghidat cu Patricia
13.10 – 14.00: prelegere publică susținută de Bianca
14.10 – 15.10: activitate de educație muzeală cu Giulia
15.20 – 16.00: vernisajul expoziției colective propuse de Rebeca, Ștefania și Dan

Prețul unui bilet este de 5 lei și vă asigură accesul la toate activitățile.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș face parte dintre cei peste 1000 de semnatari din întreaga lume ai Manifestului ”Kids in Museums” pentru accesibilizarea muzeelor. ”În acest sens, ne (re)angajăm să fim primitori, accesibili tuturor, să ne aducem aminte că familiile vin în multe forme, să fim comunicativi și, mai ales, să fim activi în comunitatea noastră”, se arată în postarea celor de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie – singurul semnatar din România.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Pentru o zi, poți fi unul din oamenii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.