În 7 iulie, tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani, sunt invitați la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în cadrul evenimentului internațional ”Takeover Day”, inițiat de organizația Kids in Museums.

”Dacă vrei să afli cum își desfășoară munca «oamenii de la muzeu», acum ai ocazia!”

”Takeover Day înseamnă că TU preiei atribuțiile noastre! Dacă vrei să afli cum își desfășoară munca «oamenii de la muzeu», acum ai ocazia! Vrei să ții o prelegere pe o temă de istorie locală cu posibilitate de publicare după? Ți-ai dorit întotdeauna să descoperi ce comori se ascund în depozitele noastre și să le scoți la lumină într-o expoziție? Sau poate ai o pasiune pentru desen și arheologie?”, schițează reprezentanții muzeului din Baia Mare portretul evenimentului.

Înscrieri până în 15 iunie

Evenimentul este adresat tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani. Înscrierile încep chiar de azi și se pot face până în 15 iunie. Rezultatele selecției (locurile sunt limitate) vor fi anunțate în 16 iunie. ”Pentru îndeplinirea misiunii, vei avea parte de mentorat din partea noastră precum și acces la resursele muzeului”, menționează sursa citată. Astfel, întâlnirea inițială are loc în 19 iunie, iar perioada de pregătire este stabilită pentru 20 iunie – 6 iulie. 7 iulie este ziua cea mare când produsul tău va fi livrat publicului în cadrul evenimentului internațional ”Takeover Day” inițiat de Kids in Museums.

Singurul semnatar din România al Manifestului ”Kids in Museums”

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș face parte dintre cei peste 1000 de semnatari din întreaga lume ai Manifestului ”Kids in Museums” pentru accesibilizarea muzeelor. ”În acest sens, ne (re)angajăm să fim primitori, accesibili tuturor, să ne aducem aminte că familiile vin în multe forme, să fim comunicativi și, mai ales, să fim activi în comunitatea noastră”, se arată în postarea celor de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie – singurul semnatar din România.

Toate detaliile legate de înscriere, aici.

Sursă informații: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Sursă foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Kids in Museums

CITEȘTE ȘI:
Primul muzeu din România semnatar al Manifestului Kids in Museums este din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.