Drona ”Educație la Înălțime” zboară mâine peste Muzeul Satului din Baia Mare

O lecție multidisciplinară despre civilizația lemnului, prezentată de la Muzeul Satului din Baia Mare de profesorii Ioana Hochia și Irina Constantinescu, reprezintă episodul 2 din noul sezon de lecții cu drona ”Educație la Înălțime”.

Sezonul a început cu delfinii din Marea Neagră și continuă cu lemnul din Maramureș

În 6 noiembrie a început un nou sezon de lecții cu drona. Primul popas făcut în cadrul proiectului ”Educație la Înălțime” în această toamnă a fost la Delfinariul din Constanța. ”Delfinii din Marea Neagră” a fost tema propusă elevilor.

De la Constanța, drona zboară aproape o mie de kilometri până în Maramureș. ”Educație la Înălțime” aduce miercuri în clasele elevilor din România și din Republica Moldova o lecție multidisciplinară despre civilizația lemnului. Prezentată de profesorii Ioana Hochia (Maramureș) și Irina Constantinescu (Dâmbovița), de la Muzeul Satului din Baia Mare. ”O lecție cu cântece, jocuri și ghicitori, cu invitați speciali care le vor dezvălui elevilor secretele artei în lemn din Maramureș și legătura specială pe care maramureșanul o are cu lemnul”, se arată în prezentarea lecției programate să înceapă mâine, la ora 10.00.

9 lecții în sezonul de toamnă 2023

Toamna 2023 aduce în clasele celor peste 3.000 de profesori înscriși în proiect lecții fascinante realizate la Castelul Hunedoara, Delfinariul din Constanța, Muzeul Satului din Baia Mare, Costești Cetățuie, Peștera Cioclovina de Apă, SMURD Târgu Mureș, Capitala Culturală Europeană 2023 – Timișoara, Iași. Plus o lecție recapitulativă despre obiectivele de dezvoltare durabilă.

Fiecare lecție include concursuri cu premii în cărți în valoare totală de 2.400 de lei, oferite de Editura Arthur. Lecțiile sunt difuzate lunea și miercurea, de la ora 10.00, pe canalul YouTube și pe contul Facebook ”Educație la Înălțime”.

Povestea a început în 2020, în Hunedoara

”Imaginați-vă o lecție specială în care elevii intră în direct cu un loc extraordinar, de unde urmăresc imagini transmise cu o dronă, iar un profesor entuziast le răspunde la întrebări chiar de la fața locului. Așa a început proiectul-pilot «Educație la înălțime», în 2020, în județul Hunedoara, unde elevi din trei școli rurale din munții Orăștiei au intrat în direct cu profesori aflați în locuri spectaculoase din diferite colțuri ale țării”, se arată pe site-ul dedicat proiectului.

”Educație la Înălțime” înseamnă ”lecții multidisciplinare care dau aripi profesorilor. La propriu”, menționează sursa citată. Cu ajutorul dronelor, profesorii își poartă elevii în locuri de vis, spectaculoase și relevante în procesul de învățare. În primăvara 2021 proiectul a fost extins la nivel național. Lecțiile ”Educație la Înălțime” cuprind experimente, reportaje, concursuri, jocuri, întrebări de la elevi pentru profesori și experții invitați, informații din diverse materii și domenii. ”Toate aceste elemente sunt combinate într-un mod creativ de către profesori cu har împreună cu experți în comunicare și televiziune. Totul pentru ca lecțiile să fie unele memorabile, care să ajungă la inimile copiilor”, informează educatielainaltime.ro.

”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne. Realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

Sursă informații și foto: Educație la Înălțime. Sursă foto deschidere: Muzeul Satului Baia Mare (credit Marius T. Mureșan)

CITEȘTE ȘI:
O învățătoare din Baia Mare și un profesor din Alba Iulia își mută catedra în cetatea Biertan | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.