O învățătoare din Baia Mare și un profesor din Alba Iulia își mută catedra în cetatea Biertan | video

”Educație la Înălțime” înseamnă lecții multidisciplinare care dau aripi profesorilor. La propriu. ”Cu ajutorul dronelor, profesorii își poartă elevii la sute și mii de km distanță în locuri de vis, spectaculoase și relevante în procesul de învățare. În locuri menite să îi inspire pe copii și să le arate că lecțiile pot fi un adevărat spectacol de culori și de interactivitate”, se arată pe site-ul proiectului.

Un proiect lansat în trei școli rurale din munții Orăștiei

”Educație la Înălțime” a început în 2020, în Hunedoara. Unde elevi din trei școli rurale din munții Orăștiei au intrat în direct cu profesori aflați în locuri spectaculoase din diferite colțuri ale țării. Lecțiile ”Educație la Înălțime” cuprind experimente, reportaje, concursuri, jocuri, întrebări de la elevi pentru profesori și experții invitați, informații din diverse materii și domenii, de la istorie, biologie, geografie până la fizică, ecologie sau cibernetică. ”Toate aceste elemente sunt combinate într-un mod creativ de către profesori cu har împreună cu experți în comunicare și televiziune. Totul pentru ca lecțiile să fie unele memorabile, care să ajungă la inimile copiilor”, menționează sursa citată.

În primăvara 2021 proiectul a fost extins la nivel național datorită parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României. Au fost realizate 15 lecții din toate zonele României. Peste 2.000 de școli din România și din Republica Moldova au urmărit lecție de lecție parcursul dronelor ”Educație la Înălțime”.

Primăvara 2022 a adus un maraton de lecții ”Educație la Înălțime”: 9 lecții cu drona în 20 de zile. Din acest an, lecțiile ”Educație la Înălțime” sunt difuzate de către Televiziunea Română pe canalul TVR 2. ”Educație la Înălțime” a ajuns între timp în peste 3.000 de școli din toate regiunile țarii, dar și din Republica Moldova.

Ioana Hochia și Ioan Daniel Barbu, lecție predată dintr-o biserică fortificată

În această toamnă, ”Educație la Înălțime” propune al patrulea sezon de lecții multidisciplinare realizate cu ajutorul dronei. Sunt programate 9 lecții din țară și una din străinătate. Prezentate de către aproape 20 de profesori din toate regiunile țării.

Mâine, 21 octombrie, de la ora 10.00, este programată o nouă lecție ”Educație la Înălțime”. Care le dezvăluie elevilor istoria zbuciumată a unei comunități cu puternice influențe în Transilvania, cea a sașilor. Profesorii Ioana Hochia și Ioan Daniel Barbu își mută catedra în una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din România, monument UNESCO: cetatea Biertan.

Ioana Hochia este este învățătoare la Colegiul de Arte din Baia Mare. Ioan Daniel Barbu este profesor de istorie/geografie la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” și la Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia.

”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne. În parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României. Cu sprijinul Ministerului Educației.

Sursă informații, video și foto: Educație la Înălțime

CITEȘTE ȘI:
Băimăreanca Ioana Hochia este unul dintre cei 50 de ”Creatori de Educație” – generația 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.