Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a continuat şi în această vară colaborarea de aproape două decenii cu Căpitănia de Poliţie a Judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok, din Ungaria. Activităţile desfăşurate au vizat participarea poliţiştilor la misiuni de sprijin operativ pe teritoriul ţărilor de apartenenţă ale celor două instituţii – se arată într-un comunicat al IPJ Maramureș.

În perioada 8-12 august doi poliţişti maramureşeni sunt în Ungaria, unde acționează alături de colegii lor maghiari. Scopul acțiunilor comune l-a reprezentat asigurarea traficului rutier în condiții optime și a unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival cu precădere pe DN 4, acesta fiind una din principalele artere de circulaţie din Ungaria, tranzitată şi de cetăţeni români.

În aceeaşi perioadă, doi poliţişti maghiari sunt cooptaţi în patrule comune constituite cu poliţişti români pe raza de competenţă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi au acţionat, cu predilecţie, pe DN 18 Ocna Şugatag și pe DN 18 Vișeu de Sus.

”Activităţile comune sunt remarcate atât de membrii comunităţilor locale în raza cărora se acţionează, cât şi de participanţii la trafic, fie cetăţeni români, fie cetăţeni maghiari, toţi apreciind iniţiativa colaborării de acest tip ca fiind benefică tuturor”, arată reprezentanții IPJ.

Sursă informații și foto: IPJ Maramureș

CITEȘTE ȘI: Copii vizitați de polițiști în tabără

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.