La Târgu Lăpuş, poliţiştii au fost joi alături de cetăţeni încurajându-i să respecte în continuare măsurile dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Cu cei cu care au discutat, poliţiştii au accentuat importanţa folosirii măştilor de protecţie, în special când merg la cumpărături, când discută de aproape cu cineva, când sunt răciţi. De asemenea, poliţiştii au subliniat necesitatea schimbării frecvente a măştilor, iar pentru aceasta le-au oferit celor cu care s-au întâlnit măşti de schimb.

Polițiștii i-au sfătuit pe oameni să păstreze distanțarea fizică, să evite aglomerațiile, să respecte indicațiile din magazine, orarul de deplasare. Sancțiunile pentru nerespectarea ordonanțelor militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

În acest sfârșit de săptămână se acționează cu efective mărite. Alături de poliţiştii rutieri şi de ordine publică, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi Grupa Canină se vor afla în stradă, pentru un răspuns  prompt la orice eveniment care poate afecta  ordinea și liniștea publică.

Sursa: IPJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.