Anamaria-Paula Mădăras este azi protagonista unui dublu eveniment: lansarea cărții „Nume și imagini: Semiotica verbalului pictural” și vernisajul expoziției personale de pictură.

Lansarea începe la ora 17.00 în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare. După cum mărturisește autoarea în Introducere, „scopul tezei este de a propune o nouă abordare privind relația nume/text/imagine picturală, comunicarea și semnificarea pe care acestea reușesc să le instituie, sugerând, în același timp, o reflecție asupra structurii, naturii și locului numelui propriu în pictură”.

Despre volumul apărut la Editura Mega din Cluj-Napoca vor vorbi prof. univ. dr. Oliviu Felecan, prof. univ. dr. Nicolae Suciu și conf. univ. dr. Bertalan Kovacs.

Expoziția de pictură a artistei plastice Anamaria-Paula Mădăras va putea fi vizitată în holul mare al bibliotecii în perioada 29 mai – 10 iunie, între orele 8.00 și 20.00.

Eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Centrul Universitar Nord Baia Mare – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Sursă informații: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”. Sursă foto: Editura Mega

CITEȘTE ȘI:
”Avangardă și contemporaneitate”, pe simeze la Artă până în 1 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.