A fost lansat oficial Guvernul Copiilor și Tinerilor. ”Un program inovator, dedicat asigurării unei voci autentice și semnificative copiilor și tinerilor din societatea noastră”, se arată în prezentare. Artista AMI, originară din Baia Mare, este unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului Copiilor și Tinerilor.

O voce autentică și semnificativă asigurată copiilor și tinerilor

”Copiii și tinerii pot fi uneori mai înțelepți decât adulții. Haideți să înțelegem cum ar guverna aceștia România de azi și România viitorului lor!”

De aici pornind, Consiliul Tinerilor și Copiilor FONPC împreună cu tineri și copii din cadrul organizațiilor Uniunea Elevilor Reprezentanți, Fundația SERA România, SOS Satele Copiilor România, World Vision România, Terre des hommes România, Societatea pentru Copii și Părinți Timiș, Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis Timișoara, Fundația Serviciilor Sociale Bethany Iași, Fundația Inima de Copil Galați, Asociația „Bună ziua, Copii din România” și Club Sportiv Olimpic Snagov au lansat Guvernul Copiilor și Tinerilor.

”Un program inovator, dedicat asigurării unei voci autentice și semnificative copiilor și tinerilor din societatea noastră”, după cum explică inițiatorii.

Un program de guvernare creat de copii și tineri, la dispoziția politicienilor

În ultimele luni, zeci de copii și tineri s-au întâlnit în grupuri tematice facilitate de cele 11 organizații neguvernamentale care și-au asumat rolul de platforme suport pentru vocea lor. Împreună au redactat propuneri concrete care pornesc de la nevoile lor, acoperind comunități diverse. De la cei care se luptă cu stigmatul dizabilității și al lipsei accesibilizării spațiului public, la tinerii care părăsesc sistemul de protecție sau la copiii și tinerii aflați în mișcare din cauza sărăciei, conflictelor, dezastrelor naturale, violenței.

Anul 2024 este anul alegerilor europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale. Guvernul Copiilor și Tinerilor este un grup de inițiativă civică, amplificat de mai multe ONG-uri, care își dorește să le comunice politicienilor nevoile generațiilor mai tinere și viziunea lor pentru viitor. ”Copiii și tinerii au creat în acest scop un program de guvernare care sperăm să inspire toate partidele politice. Tinerii din Guvernul Copiilor vor solicita candidaților la toate alegerile să integreze cerințele și inițiativele formulate de ei în campaniile lor electorale”, menționează sursa citată.

Guvernul Copiilor și Tinerilor promovează dialogul deschis între generații

Inițiativa oferă copiilor și tinerilor o platformă unică și inovatoare pentru a-și exprima viziunea și pentru a participa activ la definirea viitorului lor. Guvernul Copiilor și Tinerilor promovează dialogul deschis între generații. Și subliniază capacitatea copiilor și tinerilor de a influența schimbările sociale și de a-și asuma responsabilități civice.

Reprezentanții Guvernului Copiilor și Tinerilor și-au desemnat doi purtători de cuvânt care să-i reprezinte în relație cu mass media și cu alți parteneri. Aceștia sunt cântăreața și compozitoarea AMI, originară din Baia Mare, și jurnalistul Mihai Rădulescu.

Guvernul Copiilor și Tinerilor este o inițiativă dezvoltată în cadrul proiectului ”Help to Help Ukraine” implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil.

Detalii, aici.

Sursă foto: Facebook / AMI Official

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.