Azi sunteți invitați în Viscri, ”fermecătorul sat săsesc din Transilvania, listat în Patrimoniul Mondial UNESCO”, așa descriu cei de la Direcția Turism a Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri următoarea destinație din campania ”Fii ambasadorul turismului românesc!”.

Viscri este una dintre ”destinațiile idilice ale României”, se arată în postarea Direcției Turism a Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. O vizită aici, în Viscri, pare a fi o întoarcere în timp, în vremuri de poveste. ”Principala atracție a statului este, cu siguranță, Biserica Fortificată, o adevărată comoară arhitecturală”, indică aceeași sursă.

”Atât de splendid este locul, încât l-a cucerit chiar și pe moștenitorul tronului Marii Britanii. Astfel, în 2006, Prințul de Wales a decis să achiziționeze o casă țărănească din Viscri, proprietate pe care o vizitează adesea și pe care, odată cu restaurarea ei, a transformat-o în sediul organizației caritabile pe care o patronează”, nu ocolesc ”amănuntul” cei de la Ministerul Economiei, acesta fiind de altfel cu siguranță un alt punct de maximă atracție spre satul săsesc.

”În Transilvania, există o legătură strânsă între natură şi oameni. Această relaţie unică e extrem de importantă”, este una dintre declarațiile Prințului Charles, cel ce a devenit un apărător convins al patrimoniului transilvănean.

Un popas în Viscri cu siguranță trebuie trecut pe harta vacanțelor sau weekendurilor autumnale prin care vei (re)descoperi România. Satul, îmbrăcat în culorile și aromele de toamnă, are un plus de poezie. Și de farmec.

Sursă informații și foto: Facebook / Ministerul Turismului

CITEȘTE ȘI:
Turist în România | Călător pe Drumul Vinului din Prahova | video
Fii ambasadorul turismului românesc!
Paula Seling lansează invitația: ”Hai în Maramu’! Hai la mine acasă!” | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.