În ultimul an, majoritatea românilor au călătorit mai mult în România decât în străinătate, conform datelor oferite de MKOR & AVIS prin intermediul studiului ”Obiceiuri de călătorie ale românilor 2023”.

91% dintre respondenții la studiul menționat au călătorit în interiorul României în ultimele 12 luni

Astfel, 91% dintre respondenții la studiul menționat au călătorit în interiorul României în ultimele 12 luni. În medie, numărul deplasărilor interne este de 6 călătorii. Numărul celor care au ales ca destinație o altă țară este mai mic, doar 4 din 10 respondenți deplasându-se în afara țării în ultimul an. Similar, și frecvența călătoriilor este redusă, înregistrând o medie de 2.4 călătorii.

În ceea ce privește scopul deplasărilor, acesta diferă în funcție de destinație. ”Țările străine sunt preferate în general pentru petrecerea timpului liber. 7 din 10 respondenți au mers în vacanță la cea mai recentă călătorie în străinătate. De cealaltă parte, aproape 4 din 10 respondenți au călătorit în scop de business la cea mai recentă deplasare în țară”, conform comunicatului remis redacției.

Pentru 1 din 5 respondenți importantă este experiența

Pentru mai bine de jumătate dintre deplasări, indiferent de destinație, durata medie a călătoriei a fost de o săptămână. Potrivit studiului MKOR & AVIS, ”când vine vorba de planificarea călătoriei, cei mai mulți dintre respondenți (43%) au o abordare pragmatică atunci când călătoresc. Aceștia își setează scopuri bine definite și călătoresc cu timp și buget limitat. La polul opus se situează cei care caută o experiență facilă. Astfel, 12% dintre respondenți preferă să caute oferte pentru sejururi complete decât să organizeze personal călătoria, în detaliu”.

Pentru 1 din 5 respondenți importantă este experiența, aceștia fiind interesați mai degrabă de explorarea de noi culturi. Experiența este un factor decisiv și pentru cei care caută experiențe premium, care să le transforme călătoria într-una memorabilă (9%).

Datele sunt extrase din studiul ”Obiceiuri de călătorie ale românilor 2023”, realizat de MKOR Consulting în parteneriat cu AVIS România, pe un eșantion de 1746 respondenți, populație generală. Eșantionul este reprezentativ la nivel național, pe criterii de gen, vârstă și distribuție geografică. Datele au fost colectate în luna aprilie 2023, prin sondaj administrat online (CAWI).

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Hallstatt – orășelul pe străzile căruia te simți personaj de poveste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.