Muzeul Satului din Baia Mare

Startup-ul românesc Questo este unul dintre semifinaliștii “Healing Solutions for Tourism – Innovation Challenge” – provocare lansată de Organizația Mondială a Turismului, anunță Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Organizația Mondială a Turismului (OMT) a lansat în perioada 25 martie – 15 aprilie un apel adresat startup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT din întreaga lume pentru a propune soluții inovatoare, care ar putea contribui la diminuarea impactului pe care criza cauzată de izbucnirea SARS-Cov-2 îl are asupra sectorului turismului.

Așa a apărut provocarea “Healing Solutions for Tourism – Innovation Challenge”, apelul OMT vizând identificarea de soluții pentru următoarele trei categorii:
• Vindecarea pentru oameni (Healing for People): soluții axate pe măsuri de siguranță, metode de igienizare și detectare timpurie, care sunt destinate părțillor interesate din turism și care, totodată, vor fi utilizate de turiști, angajați din turism și corporații;
• Vindecarea pentru prosperitate (Healing for Prosperity): soluții axate pe aplicații digitale pentru turism și economie, gestionarea veniturilor și a investițiilor, dar și pentru alte domenii și activități care urmează să fie implementate în viitor, pe termen lung, pentru sectorul turismului;
• Vindecarea pentru destinații (Healing for Destinations): soluții axate pe tehnici de comunicare și gestionare a crizelor, mobilitate, re-branding pentru destinațiile turistice, de recăpătare a încrederii în călătorii, dar și a altor domenii conexe.

Participanții la concursul inițiat de OMT au propus soluții care pot avea un impact imediat. Printre criteriile necesare înscrierii s-au numărat caracterul inovativ al ideilor, testate anterior, existența unui plan de afaceri și a unei echipe care să lucreze full-time, cât și potențialul pentru punerea în aplicare a soluțiilor în mai multe țări. Peste o mie din cereri din peste o sută de țări a primit OMT pentru concursul “Healing Solutions for Tourism – Innovation Challenge”.

Startup-ul românesc Questo este unul dintre semifinaliștii provocării “Healing Solutions for Tourism – Innovation Challenge”, categoria „Healing for Prosperity”. Aplicația Questo este un nou mod de a explora orașele, urmărind indicii și rezolvând puzzle-uri. Astfel, Questo vă ajută să descoperiți locuri noi din întreaga lume, printr-o misiune care te teleportează în interiorul unei povești fictive în care ești personajul principal.

🔎 În aplicația Questo găsești printre destinații și Baia Mare. Poți alege un tur prin Muzeul Satului sau te poți plimba rpin galeriile Muzeului de Artă.

📣 Aplicația Questo este disponibilă pe Google Play și Apple Store sau poate fi accesată aici.

Sursă informații: Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Sursă foto: Questo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.