Vreme de patru zile, în perioada 10-13 noiembrie, industria turismului autohton și-a prezentat ofertele în cadrul celui mai mare târg de profil din țară. Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României a atras mii de vizitatori. Standul Maramureșului s-a remarcat și de această dată, spun cei de la Consiliul Județean.

De conceptul și organizarea standului au fost responsabili reprezentanți ai Consiliului Județean și ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș. Prin implicarea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, standul a fost amenajat cu elemente tradiționale de decor, în timp ce cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie și al Asociației Omnis Barbaria delegația județului a fost completată de un trib dacic. Totodată, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” a adus în fața publicului specificul gastronomic al Maramureșului, dar și meșteșuguri tradiționale reprezentative. De la eveniment nu puteau lipsi nici momentele artistice puse în scenă de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

Un aport important la promovarea resurselor turistice ale Maramureșului l-au avut și reprezentanții centrelor de informare turistică din Borșa, Moisei, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș.

În cadrul acestei ediții a Târgului de Turism al României, județul Maramureș a lansat spotul de promovare pentru perioada sărbătorilor de iarnă, care a întregit portofoliul materialelor video care au putut fi vizionate în spațiul expozițional. Printre atuurile standului s-au mai numărat obiceiul uratului cu plugul și cu buhaiul, prezentat de Ansamblul Folcloric „Doina Lăpușului” din comuna Lăpuș, cabina de telegondolă a pârtiei olimpice din Borșa și posibilitatea de a călători virtual în colțuri de poveste din Maramureș, cu ajutorul ochelarilor VR.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Foști concurenți la ”Chefi la Cuţite”, în bucătăria Căminului pentru Persoane…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.