Dintre toate locurile frumoase din România, unul va deveni Destinația Anului 2022. În 2021 au fost propuse peste 100 de destinații. Țara Maramureșului a figurat printre finaliste.

Țara Maramureșului, printre finalistele anului 2021

În 2021 au participat peste 100 de destinații din România. Au fost nominalizate de 18.000 de români. Titlul Destinația Anului 2021 a fost câștigat de Banatul Montan. Oradea a primit Premiul Juriului. Celelalte patru destinații finaliste au fost Iași, Brăila, Delta Dunării și Țara Maramureșului.

Țara Maramureșului
Ediția 2022 vine cu noutăți

Prima noutate a anului 2022 se referă la introducerea a două categorii în competiție: City Break și Localități Turistice. La categoria City Break pot concura localități clasificate ca municipii. La categoria Localități Turistice pot participa stațiuni sau localități cu populație mai mică de 20.000 de locuitori.

A doua noutate este legată de introducerea unei etape pe regiuni istorice. Astfel, în urma nominalizărilor și a votului juriului, se vor acorda titluri de “Destinația Anului” celor mai atractive localități din Transilvania (inclusiv Banat, Crișana și Maramureș), Moldova (inclusiv Basarabia și Bucovina) și Muntenia (inclusiv Oltenia și Dobrogea). Destinațiile câștigătoare se vor confrunta apoi în finala națională pentru titlul Destinația Anului în România.

În fine, a treia noutate este introducerea unor criterii de eligibilitate pentru destinațiile participante, din care cel mai important este profesionalizarea.

“Hai să ne cunoaștem țara!”

În prima etapă, până în 10 aprilie, sunteți invitați să nominalizați cele mai frumoase destinații din România pe site-ul dedicat competiției. Platforma www.destinatiaanului.ro și PrimaTV adresează tuturor românilor un îndemn simplu: “Hai să ne cunoaștem țara!”

”Destinația Anului” este o competiție de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni TV, prin implicarea directă a românilor pe platforma dedicată și prin colaborarea cu bloggeri și influenceri de turism.

Mai multe informații, aici.

Sursă informații și foto: Destinația Anului

CITEȘTE ȘI:
De azi poți vota ”Destinația anului 2021” în România; Țara Maramureșului, printre finaliste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.