Ruta cultural-turistică ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” a fost premiată în cadrul concursului de proiecte ”Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”. Concurs organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural.

În perioada 20-23 octombrie, în Atena s-a desfășurat a XIV-a ediție a conferinței ”Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate”. Prilej cu care au fost decernate premiile concursului de proiecte ”Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”. Organizator, Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism.

La acest concurs, Consiliul Județean Maramureș a obținut ”Premiul Special pentru Atenuarea Impactului Pandemiei și Regenerarea Turismului Cultural” pentru ruta cultural-turistică ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”. Ruta include 34 de muzee și case memoriale publice și private din Maramureș. Străbate 21 de localități de-a lungul a 470 de kilometri.

Filmul prezentat în cadrul conferinței ”Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate” poate fi vizionat aici.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș. Foto deschidere (c) eZiarultău

CITEȘTE ȘI:
34 de muzee și case memoriale pe ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.