În perioada 24-27 februarie a avut loc a 45-a ediție a Târgului de Turism al României. ”Cu gândul la zile mai senine și la o stare de normalitate pe care cu toții ne-o dorim, ne-am străduit să insuflăm optimism vizitatorilor târgului”, spun reprezentanții Maramureșului.

La standul Maramureșului, forfotă specifică. Au fost prezenți meșterii populari Laura Lenghel, Daniel Leș, Vasile Șușca și Petru Codrea. Aceștia s-au întrecut nu doar în demonstrații de măiestrie, ci și în… vorbe de duh. Reprezentanții Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” au prezentat tradiții din Maramureș. Deși nu au fost prezenți fizic, producătorii locali au fost reprezentați de rodul muncii lor, completând profilul gastronomic al județului.

Printre promotorii Maramureșului s-au numărat inclusiv reprezentanți ai ”obiectivului turistic din județul nostru care primește anual cei mai mulți vizitatori, 🚂 Mocănița de pe Valea Vaserului”, menționează sursa citată.

Au poposit la stand și maramureșenii Grigore Leșe, Romeo Cornelius, Mihai Morar și Nicolai Tand. Au vorbit despre Maramureș actorii Laura Cosoi, Alexandra Aga și Ioan Haiduc.

”Emoția este cuvântul care descrie poate cel mai bine întreaga prezență a județului Maramureș la acest eveniment, deoarece toți oamenii cu drag de aceste locuri binecuvântate au vorbit din inimă despre «țara celor patru țări»”, se arată pe contul Visit Maramureș.

 

La standul Maramureșului, ”găzdoaie” au fost reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Populare „Liviu Borlan”, Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, Muzeului Maramureșului din Sighetu Marmației, destinației de ecoturism Eco Maramureș, centrelor de informare turistică din Baia Sprie, Sighetu Marmației și Tăuții Măgherăuș și ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Borșa.

Mai multe imagini, aici.

Sursă informații și foto: Visit Maramureș

CITEȘTE ȘI:
O rută din Maramureș, premiată la concursul ”Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.