Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile elene au revizuit condițiile de intrare în Grecia. Noile măsuri se aplică până în data de 24 mai, ora 06.00.

Astfel, accesul pe cale rutieră și aeriană pe teritoriul Greciei va fi permis persoanelor care îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:

  • prezintă rezultatul unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
  • prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la data efectuării rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat cu o singură doză). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;
  • prezintă o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Totodată, MAE reamintește că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

Sursa: MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.