CFR Călători vine cu lămuriri privind posibilitățile de transport pentru bicicletele călătorilor.

  • Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasele 1 şi a 2-a, ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil.
  • Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online. Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei, iar acesta poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din stații și agenții CFR Călători.
  • Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.

În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore înainte, astfel încât direcțiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcție de materialul rulant disponibil.

În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete dacă aceștia nu au bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.

Biletele de tren pot fi achiziționate utilizând următoarele canale:

  • online, de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare de bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Sursa: CFR Călători

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.