Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat aseară, printr-un comunicat, cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, în statele Louisiana, Mississippi, Alabama şi Georgia, că autorităţile americane au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Zeta.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să ia în considerare amânarea călătoriilor planificate pentru statele menţionate, să urmărească anunţurile făcute de autorităţile locale şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora. Informaţii actualizate cu privire la uraganul Zeta sunt disponibile pe site-ul Centrului Naţional de Uragane din SUA – https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară prin contactarea Consulatului General al României la Miami, la numerele de telefon: +1.305.763.8714 şi +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii call center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Consulatul General al României la Miami: +12025158953.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.