Un proiect care a primit vot favorabil din partea consilierilor județeni în cadrul ședinței din 17 mai are la bază dezvoltarea turismului în Maramureș.

Înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului este un proiect inițiat de către primăriile Poienile de sub Munte, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos și Ruscova, în parteneriat cu Consiliul Județean.

Obiectivul principal al acestei asociații este dezvoltarea turismului în zonă, dar și implementarea altor proiecte care vizează dezvoltarea economică.

S-a adoptat și proiectul ”Revitalizarea turismului montan în județul Maramureș prin modernizarea și extinderea infrastructurii de trasee turistice montane”, care vizează refacerea traseelor din munții Maramureșului, trasee care sunt tot mai căutate de către turiști.

Traseul de pe Creasta Cocoșului va fi refăcut în totalitate, cu toate marcajele necesare, cu un concept nou. Consiliul Județean va achiziționa toate materialele necesare, iar execuția va fi făcută de către Serviciul Public Salvamont, în parteneriat cu ONG-urile și voluntarii interesați de acest proiect.

Sursă informații: Consiliul Județean. Foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.