Cele 34 de muzee și case memoriale cuprinse în ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” fac parte și din ”Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”, anunță Consiliul Județean Maramureș.

După ce la finele anului trecut Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut proiectul ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” drept rută cultural turistică dezvoltată pe plan regional, Consiliul Județean anunță că cele 34 de muzee și case memoriale cuprinse în ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” au fost incluse și în ”Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”, alături de alte obiective de renume din județele Alba, Caraș-Severin, Constanța, Neamț, Satu Mare și Suceava.

Ce regăsiți pe ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” și, de acum, pe ”Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”? Vă dăm doar câteva exemple: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, Muzeul Maramureșului din Sighetu Marmației, Muzeul Etnografic și de Artă Populară ”Casa Lăpușeană” din Rogoz, Muzeul Ţărăncii Române din Dragomireşti, Colecția Huțulii Maramureșeni din Repedea, Muzeul Rădăcinilor din Borșa.

”Dacă veți da curs invitației noastre în Maramureș, trebuie să știți că veți porni într-o călătorie inedită care, pe parcursul celor 470 de kilometri, vă va surpeinde cu experiențe de neuitat. Fie că sunteți pasionați de istorie, artă, etnografie, astronomie, mineralogie sau, pur și simplu, de ceea ce înseamnă trecutul bogat al acestei zone, veți găsi în cadrul rutei noastre răspunsul la multe curiozități”, spun reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Sursă informații: Visit Maramureș

CITEȘTE ȘI:
34 de muzee și case memoriale pe ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.