Irina Păcurariu continuă seria interviurilor de elită, marca „Reţeaua de idoli”, la TVR 2. Luni, 28 septembrie, de la ora 21:00, aveţi întâlnire cu primul număr unu mondial din istoria ATP: Ilie Năstase – se arată într-un comunicat al televiziunii naționale.

Talentat, impulsiv şi mereu surprinzător, Ilie Năstase a fost considerat un rebel al tenisului. Printre cele 58 de titluri la simplu pe care le-a câştigat de-a lungul carierei sale se numără US Open, în 1972, şi Roland Garros, în 1973. La dublu a câştigat turneele de la Wimbledon, în 1973, Roland Garros, în 1970, şi US Open, în 1975. Fost preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, campionul român polarizează în continuare atenţia sportului mondial prin acţiunile sale şi prin declaraţiile pe care le acordă.

„Nu e prima dată când îl întâlnesc şi mi se confirmă senzaţia că imensul campion Ilie Năstase n-a negociat vreodată felul în care se va proiecta în istorie. L-am întrebat, normal, dacă nu are senzaţia că şi-a tabloidizat performanţele incredibile. «Şi? Ce-i de făcut?!, ăsta-s eu. La US Open, când am câştigat, jucam finala cu Arthur Ashe (cel care acum dă numele arenei principale de la Open-ul american), erau 15.000 de spectatori. Toţi ţineau cu Ashe. Pentru mine aplauda doar logodnica mea de atunci. Ştiu cum e să ai un public ostil, 15.000-1»”, povestește Irina Păcurariu.

Ilie Năstase a fost inclus în topul celor mai mari sportivi din toate timpurile, într-un sondaj iniţiat de ranker.com. Voturile internauţilor îl plasează pe poziţia 49, într-o ierarhie a starurilor din sportul mondial.

„Ilie Năstase e un român primit de preşedintele Nixon, admirat de Bush Jr, cu Donald Trump prezent la una dintre nunţile lui. Joe Biden, care a fost o dată în România, şi-a dorit să ia acasă un singur lucru: o rachetă de-a lui Ilie. În caz că mai ştiţi pe cineva care să fi dat mâna cu trei preşedinţi americani, poate chiar patru dacă aşa va decide America în noiembrie, daţi-mi de ştire. Dacă Ilie Nastase regretă c-a intrat în politică? Da”, adaugă Irina Păcurariu.

Primul număr unu mondial din istoria ATP a aniversat anul acesta 74 de ani.
„Dacă cineva merită să i se facă un monument undeva, la intrarea la Wimbledon sau US Open sau Roland Garros, unde vrei, e Ilie Năstase. Ilie Năstase a luat acest sport cu mâna aşa, de la oamenii bogaţi, din country club, şi l-a adus poporului. El a fost primul idol din tenis, oamenii veneau să îl vadă pe Ilie Năstase, nu numai un meci de tenis”, spune realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”.

Sursa datelor și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.