205 de inițiative civice au fost înscrise la ediția 2021 a Galei Societății Civile. Unul dintre ele este din Maramureș.

”Un omagiu gesturilor mici sau marilor inițiative civice”

Inițiat în 2002, Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. ”Cele mai multe dintre organizațiile neguvernamentale își desfășoară activitatea în cvasi-anonimat. Puține dintre inițiativele civice ajung în atenția publică. Gala Societății Civile își propune, în fiecare an, să aducă un omagiu gesturilor mici sau marilor inițiative civice care ne fac societatea mai dreaptă și mai sănătoasă”, declara în 2006 Andrei Gavrilă-Borțun – CEO The INSTITUTE, inițiatorul Galei Societății Civile.

205 inițiative civice înscrise la Gala Societății Civile – ediția a XIX-a

În acest an, Gala Societății Civile a ajuns la ediția a XIX-a. Au fost înscrise 205 inițiative civice: 162 de proiecte, 12 programe și 31 de campanii de comunicare pe teme sociale, implementate în perioada 2019, 2020. ”Cele mai multe înscrieri provin de la organizații din București: 135 de proiecte, capitala fiind urmată de județele Cluj cu 19 proiecte și Ilfov cu 12 proiecte”, menționează organizatorii. Din Maramureș, un singur proiect: Green Impact Club Baia Sprie.

Din Maramureș, Green Impact Club Baia Sprie

Clubul Green Impact oferă tinerilor un context relevant pentru a învăța despre ei înșiși și despre comunitate prin activități și voluntariat comunitar. ”Ne-am propus să dezvoltăm abilități învățând unii de la alții și experimentând, să cultivăm atitudini proactive şi apreciere pentru valorile comunității, să reînviem spiritul civic și să promovăm voluntariatul. Suntem un «melting pot» în care copiii și tinerii proiectează, experimentează, reflectă și transferă sub forma unor mici proiecte în comunitate. Și, mai presus de toate, învață că eșecul este doar un pas spre o nouă abordare”, se arată în prezentarea proiectului pe site-ul Galei Societății Civile.

Clubul Green Impact Baia Sprie este un program care implică tineri și copii în proiecte de serviciu în folosul comunității bazate pe voluntariat. Copiii şi tinerii implicaţi se simt valorizaţi şi apreciaţi şi astfel începe schimbarea de mentalitate și atitudine. ”În cei peste 3 ani de activitate am implementat 3 proiecte de service learning, am organizat diverse activități pentru și implicând copii și tinerii din comunitate și am devenit un grup de voluntari respectați și solicitați de către comunitate. Cu toate acestea cel mai important lucru este că am reușit să oferim tinerilor noștri un cadru adecvat în care să se simtă valorizați, să se dezvolte, să învețe relevant și să își descopere comunitatea și pe ei înșiși. Am învățat împreună copii, tineri și adulți foarte multe lucruri de folos!”, precizează sursa citată.

Clubul din Baia Sprie a primit finanțare și a implementat trei proiecte majore: ”Trasee cu Impact” (igienizare și marcare trasee; creare trasee alternative către Lacul Albastru în două aplicații online; pliant în limba română, engleză și maghiară – folosit acum ca material de promovare locală la târgurile de turism); ”Comoara cu povești” (creare de suveniruri cu specific local și valorificarea lor pentru a investi banii în evenimente pentru copii și tineri); ”Talerele Medio Monte” (crearea unui traseu de tip ”treasure hunt” pentru aplicația Questo pornind de la o legendă a locului și încărcarea traseului în platformă).

Câștigătorii vor fi anunțați în 30 septembrie, de la ora 19.:00, la Rock FM, în cadrul emisiunii ”Evening Glory”. Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Mai multe despre Gala Societății Civile găsiți aici.
Mai multe despre Clubul Green Impact Baia Sprie aflați aici.

Sursă informații: Gala Societății Civile. Sursă foto: Gala Societății Civile și Clubul Green Impact Baia Sprie

CITEȘTE ȘI:
Un dascăl din Maramureș, printre cei 50 de profesori din țară desemnați ”Creatori de educație”
Descoperă comori în Baia Sprie, grație aplicației Questo
Vacanță cu educație – „Plante, oameni și povești vindecătoare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.