Duminică, 28 noiembrie, filmul documentar „Nadia Comăneci: gimnasta şi dictatorul” va fi disponibil exclusiv online 24 de ore, începând cu ora 11:00, pe canalul YouTube al Arhivei TVR.

Regizat de Pola Rapaport, documentarul prezintă contextul politic al carierei excepţionale a româncei, prima gimnastă care a obţinut nota 10 la olimpiadă. Filmul dezvăluie complexitatea relaţiilor dintre regimul Ceauşescu şi Nadia Comăneci, o realitate foarte diferită de ceea ce se putea vedea din exterior.

Născută în Oneşti, Nadia Comăneci a schimbat pentru totdeauna gimnastica mondială pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal. Avea 14 ani.

Din câteva mişcări uimitoare, Nadia a ajuns un idol universal. Ea a devenit un model pentru milioane de fetiţe şi a atins culmile popularităţii occidentale în cel mai pur stil hollywoodian. De-a lungul carierei, a câştigat cinci medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, două de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale şi nouă de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

Documentarul, care are o durată de 57 minute, va putea fi vizionat online gratuit 24 de ore.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.