”Home Office 3000” este proiectul unei echipe de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației care a câștigat locul al treilea în cadrul Competiției Naționale Arduino, eveniment destinat liceenilor pasionați de robotică.

Zeci de echipe formate din câte doi elevi și un profesor coordonator au creat soluții inedite pe tema ”Smart Home Office” cu ajutorul kit-urilor de robotică Arduino. Juriul competiției a analizat cu atenție fiecare proiect înscris și le-a desemnat pe cele câștigătoare în funcție de complexitate și creativitate.

Cel mai apreciat proiect de către juriu este ”Smart House – Pandemic Edition” realizat de Bogdan Marcus și Szilagyi David, alături de prof. coordonator Rodica Moise, de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare. ”Chiar dacă în viitor automatizăm tot mai multe funcții și poziții, programatorul va fi greu de schimbat printr-un robot. Dacă înveți programare, deschizi orice site, orice aplicație și poți să-ți imaginezi cum funcționează. Asta este cea mai mare realizare pe care am avut-o eu după ce am învățat programare”, a spus David.

Un alt proiect foarte apreciat de juriu este ”AndreBogBot”, realizat de doi elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București. Clasat pe locul al doilea, proiectul a fost realizat de Andreea Ioniță și Bogdan-Mihai Dobrinoiu, sub coordonarea prof. Simona Mihaela Popa. ”Proiectul nostru a fost inclusiv despre ceea ce ne-ar plăcea nouă să avem în timpul acestei perioade, pentru că și noi stăm acasă la birou full-time și am vrut să găsim ceva care să ne ajute și pe noi să ne organizăm timpul”, a declarat Andreea.

”Home Office 3000” este proiectul care a ocupat locul al treilea, fiind realizat de Bogdan Vasile Giurgi și Silviu Andrei Pontoș, coordonați de prof. Andrea Burcuș, de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației. ”Sunt de părere că este bine ca toată lumea să învețe programare, pentru că oferă o libertate”, a spus Silviu.

Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH Romania, Competiția Națională Arduino s-a adresat liceenilor pasionați de robotică, încurajându-i să aducă soluții unei probleme de actualitate – crearea unui mediu de lucru smart acasă.

Sursă informații și foto: ADFABER

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.