Colonel (r) Marin Stănescu (născut în 29 octombrie 1920) a împlinit azi o sută de ani. A fost celebrat în Vișeu de Sus, oraș al cărui cetățean de onoare este din 2003.

Azi colonelul Marin Stănescu a împlinit 100 de ani. Despre el scriu cei de la Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus: ”A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost rănit de trei ori și de fiecare dată s-a întors pe câmpul de luptă. În 12 august 1945, după trei luni de mărșăluit de la granița Germaniei, a sosit în Vișeu de Sus, fiind parte a Batalionului 10 Vânători de Munte”.

Pentru faptele sale de vitejie a primit mai multe distincții, printre care Crucea Comemorativă a celui de al Doilea Război Mondial 1941-1945, Insigna Veteran de Război, 30 de ani de la eliberarea României de sub dominația fascistă, decorația Onoare Armatei Române.

”Azi am sărbătorit un OM ce a scris istorie și e parte a istoriei acestei țări (…). La mulți ani, domnule colonel! Respect și prețuire!”, este mesajul celor de la Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus.

Sursă informații și foto: Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.