Cătălin Crişan este invitatul de duminică la emisiunea „Rețeaua de idoli”, de la TVR 2, care se va desfășura de la ora 18:00. La 19 ani, trei mari artiști i-au spus că talentul său îl va duce departe. E vorba despre interpretul Dan Spătaru, dirijorul şi compozitorul Sile Dinicu și actorul Florin Piersic. Cătălin Crișan a crezut în talentul său muzical, iar de la o generație de aur a scenei românești a învățat cum să se pregătească.

Muzica a intrat în viața sa în timpul liceului. Ca să nu fie trimis la munci agricole, Cătălin Crișan a început să compună cântece patriotice și să meargă la „Cântarea României”, unde a luat doar premiul I. Interpretul își mai amințește că învăța bine, dar nu era disciplinat, așa că nu a avut niciodată media la purtare peste 7. Era însă mulțumit: pentru că mergea la ”Cântarea României”, nu mai puteau să îl radă pe cap disciplinar.

Cătălin Crișan a debutat în 1987 la „Concursul de creație și interpretare a muzicii ușoare românești” de la Mamaia, unde a obținut premiul I la secțiunea interpretare cu melodia „Vorbește marea” (compozitor Aurel Manolache). La Mamaia urca pentru prima dată pe o scenă și a încurcat versurile melodiei iar sacoul pe care îl purta era foarte mare. Slăbise 11 kilograme în cele două săptămâni de la avanpremieră până la concurs. Avea emoții, nu știa niciun nume din juriu sau din lumea muzicii ușoare, dar a avut parte de o puternică susținere din partea publicului.

Sursă infpormații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.