Celebra comedie ”Operațiunea monstrul” se va difuza la TVR sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21.10. Un film remarcabil, cu actori de excepție, de la a cărui premieră au trecut mai bine de patru decenii. Cei de la TVR au avut ideea nostimă de a ”lipi”, într-un comunicat de promovare a difuzării filmului, și o povestioară cu prezentatorul „Telejurnalului” de noapte de la TVR 1, Mihai Rădulescu. Care e simpatică, așa încât o dăm și noi mai departe spre lectură.  

Aşezat sobru, la pupitrul „Telejurnalului”, cu o mină profesionistă, ce pare să indice o persoană cu care se poate discuta despre economia mondială, situaţia politică sau conflictele din Orientul Mijlociu, nu ai zice că în spatele acestei figuri se ascunde un pescar… sensibil şi pasionat. Dar aşa este: Mihai Rădulescu este, conform propriei mărturisiri, „cel mai mare iubitor de peşte dintre pescari”. Mai exact, cel mai… milostiv.

„Nu doar că-mi place să-l mănânc, în toate felurile posibile – pentru că asta nu-i deloc neobişnuit. Dar atunci când îl prind şi-i intră foarte tare cârligul în gură, apelez la profesionişti să-l scoată. Mi-e cam milă să-l ţin strâns, se zbate, risc să-l chinui prea tare. Noroc că am avut mereu lângă mine pescari autentici şi prieteni adevăraţi, care nu te lasă la greu”, declară jurnalistul TVR fără pretenţii de pescar profesionist. „Cam asta-i diferenţa între pescarii profesionişti şi cei amatori. Unii au poveşti, ceilalţi au… probleme pescăreşti!”, râde el.

Mihai ştie, însă, că nu există în ţara noastră niciun alt loc mai potrivit pentru această activitate ca Delta Dunării: „Delta e basmul minunat care-i uneşte şi pe unii, şi pe ceilalţi. Iubesc Delta, unde am fost de nenumărate ori, în special pentru natura absolut unică. De aceea am dat o fugă şi anul acesta la Sulina imediat cum s-au ridicat restricţiile de deplasare”, spune el.

În ceea ce priveşte poveştile pescăreşti, Mihai Rădulescu nu se numără printre cei care fac din ţânţar armăsar. „Îmi place pescuitul câtă vreme e o activitate antrenantă. Să tragă des şi să fie ce-o fi! Nu mă interesează captura record, „monstrul” pentru care stai ore în şir fără să se întâmple nimic pe apă. O roşioară de o palmă mă bucură la fel de mult ca un somn de câteva kilograme. Mă atrage jocul în sine cu peştele, până ajungi să-l vezi în cârlig”, mai spune prezentatorul „Telejurnalului”.

Sursă informații și foto: TVR 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.