Pe pagina de Facebook a Jandarmeriei a fost postată o poveste plină de sensibilitate. Emoționanta mărturisire a fost primită din partea preotului militar Cristian Silaghi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, care în aceste zile, alături de jandarmii din toată țara, sprijină efortul autorităților române de a oferi asistență cetățenilor ucraineni.

‘’Spre seară, l-am cunoscut pe Alexandr. Împlinise 7 zile. Era născut în aceeași zi cu războiul. Mașina mea i-a fost casă preț de aproape două ceasuri, până când, alături de mama sa, și-a continuat drumul spre mai departe. La despărțire, l-am binecuvântat din toată ființa mea și i-am dorit să ajungă mare, pe măsura numelui, așa cum spun dobrogenii: să trăiești cu numele, cât numele.

Am plecat de la Halmeu spre casă cu lacrimi în ochi, dar cu certitudinea că toți cei care au intrat în România nu au rămas ai nimănui. Unii și-au găsit cazare cu ajutorul voluntarilor, alții au fost așteptați de prieteni, alții și-au continuat călătoria spre alte orașe din România sau spre Vestul Europei.

Ajuns acasă mi-am strâns copiii în brațe cum nu am mai făcut-o niciodată. Era ora de culcare. Ei nu m-au văzut, dar aveam lacrimi în ochi.’’

Sursă informații și foto: Jandarmeria Română

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.