Claude Josephine Rose Cardinale. Numele celei care s-a născut în 15 aprilie 1938, în Tunisia, și care avea să devină o actriță deopotrivă frumoasă și talentată, cunoscută drept Claudia Cardinale.

S-a născut într-o țară africană, din părinți italieni. Bunicul din partea mamei ajunsese în Tunisia venind din Sicilia cu o barcă, după care s-a apucat de meșterit ambarcațiuni pescărești într-o localitate numită La Goulette. La rândul său, tatăl Claudiei, sicilian și el, a fost inginer la căile ferate. Ea însă nu a avut chemare pentru vreuna dintre meseriile celor doi. Când era copilă, visa că va ajunge exploratoare. La vremea adolescenței, își dorea să se facă învățătoare. Însă știți vorba ceea cu socoteala de acasă care nu se potrivește cu cea din târg ori, în acest caz, cu cea de pe platourile de filmare.

Într-o bună zi, pe când ieșea de pe poarta liceului, un necunoscut i-a propus să apară într-un documentar la care acesta lucra. A apărut în producția cu pricina – ”Lanțuri de aur” s-a numit -, numai că a fost o apariție discretă. Care însă nu a fost totuși trecută cu vederea de ochiul scrutător al unui domn pe nume Jacques Baratier, care pregătea în Tunisia primul său lungmetraj. După ce a remarcat-o, acesta i-a propus să joace în filmul ”Goha”, alături de Omar Sharif. Film care avea să apară pe marile ecrane în 1958. A fost, practic, începutul carierei cinematografice a exploratoarei care s-a dorit învățătoare și a ajuns actriță. O carieră de excepție, pentru care merită tot respectul. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.