Acum 75 de ani, într-o zi de 5 septembrie, venea pe lume, pe insula africană Zanzibar, Farrokh Bomi Bulsara. Mai apoi avea să poarte numele Freddie Mercury.

Solistul legendarei trupe Queen a fost un muzician de rasă. Două dintre piesele compuse de Mercury, ”We are the champions” și ”Bohemian rapsody”, au fost considerate de către Sony Ericsson și Guiness World Records drept cele mai bune cântece din toate timpurile. În 2001 a fost inclus în ”Rock and roll hall of fame”.

Sub sigla Queen s-au vândut până acum aproape o jumătate de miliard de albume. Trupa a stat în UK Album Chart mai multe săptămâni decât orice altă formație din istoria muzicii. A întrecut-o până și pe The Beatles.

În 2006, publicația ”Time Asia” l-a catalogat pe Freddie Mercury ca fiind una dintre cele mai importante personalități ale ultimilor 60 de ani.

Freddie a plecat în Anglia, alături de părinții săi, la vârsta de 17 ani, din pricina unei revoluții petrecute în Zanzibar. A absolvit Ealing Art College, după care s-a alăturat mai multor formații. A vândut haine second hand în piața Kensington din Londra și a lucrat și la aeroportul Heathrow.

În primăvara anului 1970 li s-a alăturat chitaristului Brian May și bateristului Roger Taylor. Și atunci a început istoria trupei Queen.

Freddie Mercury a plecat spre stele în 24 noiembrie 1991. A lăsat însă în urma lui o stea care va străluci pentru totdeauna în muzică. (Vladimir Andru)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Carl Lender

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.