A avut un talent remarcabil la fotbal. Avea și viteză, dar și un șut puternic. Și-a găsit locul pe deplin meritat în galeria celebrităților fotbalului mondial.

A venit pe lume în urmă cu 79 de ani, într-o zi de 25 ianuarie. E vorba de Eusebio da Silva Ferreira. Pe scurt, Eusebio, așa cum a fost cunoscut în lumea sportului rege. În 1966 ajungea cu naționala Portugaliei pe locul 3 al Cupei Mondiale găzduite de Anglia. A fost golgheterul turneului. Cu un an înainte fusese desemnat ”Fotbalistul european al anului”. Vreme de 15 ani a jucat la Benfica Lisabona. E marcatorul all-time al grupării lusitane, înscriind 727 de goluri în 715 meciuri, iar asta doar în campionatul Portugaliei.

A fost supranumit „Pantera neagră”, dar și „Perla neagră”. A fost ales al nouălea jucător al secolului XX, într-un sondaj organizat de IFFHS. În 2003, la ceremonia Jubileului FIFA, a fost numit „Jucătorul de aur al Portugaliei” de către Federația de la Lisabona. Și-a meritat cu prisosință toate distincțiile. (V. Andru)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.