Într-o zi de 7 ianuarie, 1954, venea pe lume la Berne, în Saxonia inferioară, Dieter Bohlen.  Compozitor, cântăreț, producător, realizator TV plus scriitor. A ajuns cunoscut cântând în trupa Modern Talking, ale cărei piese se auzeau zi de vară până-n seară în anii ‘80.

Bohlen a fost în Modern Talking în perioadele 1984-1987 și 1998-2003. Cânta, compunea și producea muzică alături de celălalt membru al trupei, Thomas Anders. Între anii 1986-1989 Bohlen a fost producătorul și compozitorul celei căreia unii îi spuneau ”regina disco”, C.C. Catch. După primul ”divorț” de Modern Talking s-a apucat de a făurit proiectul Blue System. Pe lângă toate astea a compus de-a lungul vremii muzică pentru multe filme nemțești. A lansat și două cărți autobiografice, prima având un succes uimitor în Germania. Cât despre cifre, vânzările tuturor albumelor produse de Bohlen au sărit de 165 de milioane. Ceea ce, fie vorba-ntre noi, nu-i defel de ici, de colo.

În rest, ca fapt divers, e singurul străin care a primit titlul ”Artistul Național URSS”, asta în 1989. Pesemne dansa mult Gorbaciov pe piesele lui 🙂 (Vladimir Andru)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: Wikipedia / Blecmen

Citește și: De la Pintea la Mărgelatu via Piersic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.