Venea pe lume acum 65 de ani, în 3 ianuarie, un prunc numit Mel Columcille Gerard Gibson. Da, acel vestit actor și regizor Mel Gibson. S-a născut în SUA, dar pe la 13 ani s-a mutat cu familia în Australia.

Primul rol l-a avut în filmul australian ”Summer City”. Era student atunci și cam avea trac. Mai apoi a jucat într-o sumedenie de filme, a regizat și a și câștigat premii peste premii.

Pentru filmul „The Passion of the Christ” – unul de referință din cariera lui – pe care l-a regizat și produs a cheltuit 25 de milioane de dolari din banii lui. E drept că a știut pe ce mizează, fiindcă din această producție a avut mai apoi profituri de peste 200 de milioane de dolari, așa că a meritat investiția.

Alături de Warren Beatty, Clint Eastwood, Robert Redford, Richard Attenborough și Kevin Costner se numără printre câștigătorii Oscarului pentru cea mai bună regie, deși amintiții sunt cunoscuți de publicul larg mai degrabă ca actori decât ca regizori. Oricum, adevărul e că își face Mel toți banii, și ca actor, și ca regizor. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: wikipedia.org / Georges Biard

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.