Era 5 aprilie 1950. Se năștea Agnetha Faltskog, care avea să aibă o carieră muzicală de excepție ca membră a trupei suedeze ABBA. O formație care a vândut peste 400 de milioane de albume de-a lungul timpului, fiind pe locul 4 în lume din acest punct de vedere.

Agnetha a compus primul său cântec, „Doi troli micuți”, pe când era de-o șchioapă – avea șase ani. La opt ani a început să ia lecții de pian și cânta în corul unei biserici. La 15 ani s-a lăsat de școală, fiindcă voia să-și facă o carieră. A lucrat ca telefonistă și cânta într-o formație locală care devenise atât de populară, încât tânăra a trebuit să aleagă între munca la firmă și cântat. A ales muzica.

Single-ul ul ei de debut, „Jag var sa kar” a ajuns în topurile suedeze pe 28 ianuarie 1968 și s-a vândut în peste 80.000 de copii.

Mai apoi l-a întâlnit pe Bjorn Ulvaeus, membru al grupului Hootenanny Singers. Relația ei cu Bjorn, cu care s-a căsătorit, precum și prietenia cu Anni-Frid Lyngstad și Benny Andersson, alături de care Ulvaeus compusese deja melodii, au dus la formarea grupului ABBA. Mariajul cu Bjorn a durat până în 1979, însă cei doi au convenit ca divorțul să nu le afecteze activitatea în ABBA. În urma eșecului căsniciei, Ulvaeus a scris ”The winner takes it all”, una dintre cele mai de succes piese ale trupei.

Agnetha Faltskog a scos albume solo și în timp ce era la ABBA, și după ce formația s-a destrămat (în 1982, fără a se face însă un anunț oficial în acest sens). A fost apreciată de public și în cariera solo, piesele ei zăbovind multă vreme prin topuri. Până la urmă însă numele ei va rămâne mereu lipit de acea trupă admirabilă care s-a numit ABBA. (Vladimir Andru)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / mynewsdesk.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.