Un premiu I a cucerit Alexandra Nechita la Olimpiada națională de limba și literatura română, competiție care a avut loc la Târgoviște. Un premiu II a obținut Victor Dragoș la Olimpiada națională de lingvistică ”Solomon Marcus”, desfășurată online. Ambii sunt elevi ai Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare și sunt pregătiți de profesoara Florentina Ghita.

Un premiul I și o mențiune la Olimpiada națională de limba și literatura română

Lista dinstincțiilor naționale cucerite de elevii Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare continuă.

Alexandra Nechita (clasa a VII-a A, profesor coordonator Florentina Ghita) a câștigat premiul I la Olimpiada națională de limba și literatura română. ”Olimpiada a fost pentru mine un prilej deosebit de cunoaștere și autocunoaștere. (…) Știam că există o chemare pentru mine în acest domeniu, dar să fii recunoscut drept cel mai bun de către o țară întreagă este un sentiment pe care încă nu îl pot cuprinde în întregime”, mărturisește Alexandra.

Tot la Olimpiada națională de limba și literatura română, Flavia Pintea (clasa a V-a B, profesor coordonator Florentina Ghita) a obținut mențiune. ”Am părăsit Târgoviștea cu o experiență de neuitat pe care sper să o retrăiesc în viitorul apropiat”, spune Flavia.

Un premiu II și două mențiuni la Olimpiada națională de lingvistică ”Solomon Marcus”

La Olimpiada națională de lingvistică ”Solomon Marcus”, Victor Dragoș (clasa a VIII-a A) a câștigat premiul II și medalia de argint. ”Premiul al II-lea și medalia de argint pe care le-am obținut la etapa națională a competiției mă bucură și mă încurajează să particip și în viitor”, a declarat Victor Dragoș.

Luca Nan (clasa a VI-a B) și David Rudics (clasa a VI-a B) au obținut mențiuni. Dacian Robu (clasa a X-a A) a participat și el la Olimpiada națională de lingvistică ”Solomon Marcus”. ”În ciuda faptului că rezultatul pe care l-am obținut de această dată nu a fost neapărat cel scontat, cu siguranță mă voi pregăti să particip și anul viitor cu același entuziasm pe care l-am avut și până acum”, a promis Dacian. Toți sunt pregătiți de profesor Florentina Ghita.

Mai multe informații, aici.

Sursă informații: prof. Florentina Ghita. Foto (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Premiu special pentru un elev de la ”Lucaciu” la Olimpiada Națională de Geografie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.