În palmaresul Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare se adaugă noi premii. Obținute de această dată la un simpozion de protecția mediului organizat de Universitatea Politehnica Timișoara.

Elevi de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare au participat la simpozionul ”Environmental Protection and Education in Ecological Engineering”. Eveniment ajuns la a 15-a ediție și organizat de Universitatea Politehnica Timișoara.

La categoria claselor a IX-a, Giulia Denisa Velker a cucerit premiul I, iar Alisia Gabriela Nocaci premiul III. Giulia a prezentat lucrarea ”Schimbările climatice și impactul lor asupra sănătății umane”. ”Mediul – un loc de joacă în continuă schimbare” este titlul lucrării Alisiei. ”Lucrări de excepție în care s-a pus o soluție concentrată de suflet, catalizatorul pasiune și s-a lucrat în exces de… multăăăă muncă!”, scrie pe contul de socializare profesorul coordonator, Ionel Bud.

Tot premiul I, de data aceasta la categoria clasa a X-a, au obținut Alexandra Lupuț și Tudor-Mihai Ilie. Cu lucrarea ”Only one earth, do we love it enough?”. Cu mențiune a fost răsplătită lucrarea ”Energia regenerabilă – o soluție posibilă la problema energetică actuală”. Propusă de elevii Emanuel Barbu și Rareș Alexandru Pășcuț. În ambele cazuri, profesor coordonator – Gabriela Mărieș.

Obiectivul simpozionului, derulat în contextul Zilei Mondiale a Mediului, a fost acela de a forma ”o echipă complexă a cărei mesaj unitar constă în sensibilizarea populației și a factorilor de decizie de la nivel local și național privind problemele legate de protecția mediului înconjurător”, se arată pe site-ul organizatorilor de la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului.

Sursă: Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului

CITEȘTE ȘI:
Un elev de la Colegiul ”Vasile Lucaciu” va reprezenta România la Balcaniada de matematică pentru juniori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.