De curând, o inițiativă a Fundației Colecția Familiei Regale a României a început să prindă contur – se arată pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României. Artistul fotograf Daniel Angelescu a primit de la Custodele Coroanei accesul la arhiva de peste 22.000 de diapozitive realizate de Regele Mihai și de Regina Ana de-a lungul a mai bine de patru decenii, din anii ‘60 până în 2000.

Diapozitivele vor fi digitalizate și vor constitui un capitol aparte din Arhiva Regală de la Săvârșin. Cea mai mare parte a diapozitivelor ilustrează momente de familie, iar multe dintre ele sunt realizate cu ocazia întâlnirilor anuale ale colecționarilor de mașini militare și jeep-uri, în diverse țări din Europa, mai ales în Franța, Italia și Elveția.

Prin ineditul lor și prin mărturia pe care o aduc despre exilul suveranului, noile imagini electronice din Arhiva Regală sunt valoroase și vor fi folosite pentru proiecte culturale, jurnalistice sau istorice, în viitor – se arată în postarea de pe pagina de Facebook  Familia Regală a României.

”Începând cu 1 august 2021, Fundația Colecția Familiei Regale a României, prin acordul Custodelui Coroanei, mi-a propus un proiect de o însemnătate enormă pentru istoria națională, privind digitalizarea arhivei de diapozitive realizate de Regele Mihai de-a lungul a 40 de ani. Este o mare onoare, bucurie și responsabilitate de a oferi public aceste comori artistice și de a restabili adevărata istorie a acelor vremuri”, a afirmat artistul fotograf Daniel Angelescu.

Sursă informații și foto: Facebook / Familia Regală a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.