Cu ocazia aniversării zilei de naştere, în semn de respect și admiraţie pentru Nadia Comăneci, Romfilatelia îi dedică emisiunea de mărci poştale „La mulţi ani, Nadia!”. Emisiunea este alcătuită dintr-un timbru cu valoarea de 9 lei, o coliţă nedantelată cu valoarea de 31,50 lei şi un plic „prima zi”.

Pe timbrul coliţei emisiunii este redată o secvenţă dintr-un exerciţiu la bârnă al Nadiei, iar pe plic (foto stânga) sunt ilustrate timbre şi coliţe filatelice dedicate, de-a lungul timpului, marii sportive.

”Acest proiect filatelic reprezintă un prilej de a retrăi emoţia de la Jocurile Olimpice de vară din 1976, de la Montreal, când o copilă a plaiurilor moldave devenea o stea internaţională. Pentru România şi românii de pretutindeni, Nadia aparţine patrimoniului naţional, numele ei fiind asociat cu România mai mult decât oricare altul. Aprecierea şi admiraţia pentru meritele deosebite avute de-a lungul carierei sportive au făcut înconjurul lumii, rămânând în sufletele tuturor românilor de pretutindeni”, se arată în prezentarea emisiunii de mărci poștale a Romfilatelia.

Emisiunea de mărci poştale „La mulţi ani, Nadia!” va fi disponibilă începând din 12 noiembrie, ziua nașterii marii sportive, în magazinele Romfilatelia, precum şi online aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

CITEȘTE ȘI: Cantacuzino, un secol celebrat pe timbre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.