Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC Baia Mare s-a calificat în finala European Social Services Awards  – ESSA (Premiile Europene pentru Servicii de Asistență Socială).

”Asociația noastră concurează într-o companie onorabilă, alături de alte 6 organizații și instituții europene selectate în categoria Collaborative Practice (Practici de colaborare)”, anunță reprezentanții ASSOC.

În contextul pandemiei, ASSOC (partener al Ministerului Muncii) a fost prezentă pentru a sprijini persoanele aflate în nevoie. Fie prin furnizarea de alimente și alte materiale, fie prin suport emoțional și psihic. ”Aceste acțiuni au fost posibile prin UMAS – Unitatea Mobilă de Asistență Socială România. În acest sens s-a deschis un call center care să preia solicitările persoanelor vulnerabile și să le transmită în teritoriu asistenților sociali din primării și ONG-urilor dedicate. 1.000 de asistenți sociali au vizitat peste 100.000 de români în situație de risc, oferindu-le consiliere și produse de igienă și protecție”, informează sursa citată.

Pe lângă opinia juriului specializat, voturile publicului vor face diferența în finala ESSA. ”Ca și în alte momente în care ASSOC a demonstrat că unde mulți oameni își unesc forțele, lucruri mărețe se întâmplă. Acum ne bazăm iar pe comunitate, pe fiecare persoană care ne va acorda un vot la acest concurs”, se arată în postarea ASSOC.

Pentru ASSOC ar fi a doua distincție câștigată în cadrul European Social Services Awards (ESSA). Un prim premiu ESSA a fost câștigat de echipa proiectului “Traisarel Demno Anda Cheud” în 2019. ASSOC a fost răsplătită atunci pentru munca depusă în comunitatea de romi din satul sălăjean Cheud.

Puteți vota pentru ASSOC aici.

Sursă informații și foto: ASSOC, ESSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.