Băimăreanca Ioana Cozmuța face parte din Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie al Ministerului Cercetării. ”Onorată să îmi servesc țara de origine”, scrie cea cu peste două decenii de experiență în domeniul tehnologiei spațiale.

Cercetători și experți români din domeniile științei și tehnologiei, reuniți într-un consiliu

Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie reunește unii dintre cei mai buni cercetători și experți români din domeniile științei și tehnologiei, aflați în centrele puternice de inovare ale lumii.

Consiliul este un organism independent, onorific și consultativ. Acesta sprijină Guvernul României în elaborarea strategiilor, politicilor publice și programelor care pot transforma România într-una dintre țările cele mai inovatoare și competitive. Activitatea principală a consiliului constă în a formula recomandări strategice pentru dezvoltarea cercetării, inovării și tehnologiei în România, bazate pe analiza tendințelor globale și a bunelor practici din alte țări.

Băimăreanca Ioana Cozmuța, peste 20 de ani de experiență în domeniul tehnologiei spațiale

Ioana Cozmuța, originară din Baia Mare, este membru curent al Consiliului Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie. Iată prezentarea băimărencei pe site-ul Ministerului Cercetării: ”Dr. Ioana Cozmuța este fondatorul și directorul executive al G-SPACE Inc, o companie de Nou Spațiu Cosmic din Silicon Valley, dedicată furnizării de producție în spațiul cosmic prin intermediul unei platforme digitale IA. Un antreprenor în serie și un lider de Nou Spațiu Cosmic cu peste 20 de ani de experiență în domeniul tehnologiei spațiale, Ioana a lucrat la misiuni NASA precum Stardust și Mars Science Laboratory și Constellation Orion, și a contribuit de asemenea la accelerarea dezvoltării economiei pe orbită joasă a Pământului.

Dr. Cozmuța este membru ales al prestigioasei Academii Internaționale de Astronautică, face parte din Comitetul Consultativ al Laboratorului Național American al Stației Spațiale Internaționale și furnizează servicii de diligență pentru investiții spațiale. Dr. Cozmuța este un vorbitor TEDx și un lector frecvent despre Noua Economie Spațială. Ioana deține un doctorat în fizică de la Universitatea Groningen din Olanda și două studii postdoctorale la CALTECH și la Universitatea Stanford din SUA”.

”Onorată să îmi servesc țara de origine și de a fi parte din Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie al Ministerului Cercetării, Inovației și Digitalizării”, acesta este mesajul postat de Ioana Cozmuța.

Componența Consiliului Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie – aici.

Sursă informații și foto: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

CITEȘTE ȘI:
Olimpicul internațional Traian Rareș Tuș lansează cursul online ”Spherical Astronomy” | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.