Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener British Council România, invită studenţii, masteranzii şi doctoranzii în domeniile matematică, informatică, inginerie, chimie, fizică, biologie, geologie, ştiinţa mediului, mecanică, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, să participe la concursul ”Games of science”.

Etapa regională a concursului se va derula pe parcursul zilelor de 26 şi 27 martie şi va consta în:

  • 26 martie – 8 ore de program de formare (training) online unde participanţii vor învăţa activ să vorbească în public, vor afla cum să-şi folosească emoţiile pentru a fi mai convingători, vor exersa traducerea subiectelor complicate în limbaj simplu şi se vor pregăti pentru formatul specific al etapei practice;
  • 27 martie – formatul original de concurs de calificare la etapa următoare, în care tinerii participă la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect ştiinţific, pe durate cuprinse între 10 secunde şi 3 minute.

Obiectivul training-ului şi al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în domeniile amintite să explice concepte, procese, teorii şi cercetări complexe pe înţelesul publicului şi pe scurt. Câştigătorii vor ocupa locuri la finala naţională de la Bucureşti.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei interesaţi se pot înscrie la etapa regională, la UBB, aici.

Sursă informații și foto: UBB

Citește și: UBB, într-o companie de gală a universităților europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.