Astăzi are loc prima semifinală Eurovision, în care concurează şi reprezentanta României, Roxen, cu melodia „Amnesia”. Spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

Conform regulamentului concursului, românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, așa încât votul românilor din străinătate este cel care poate înclina balanţa calificării lui Roxen în marea finală. Voturile primite de la publicul din străinătate vor conta în proporţie de 50%, restul fiind decizia juriilor din celelalte țări.

Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon. Roxen este al 13-lea artist care urcă pe scena de la Rotterdam în prima semifinală.

Roxen a surprins audiența la ultima repetiție, cea de ieri, cu o ținută complet schimbată față de primele apariții pe scena concursului.

Luni, în preziua spectacolului, concurenții din prima semifinală Eurovision au susținut două repetiții. Cea de a doua repetiție contează la fel de mult pentru calificare ca semifinala de azi, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 19 țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

Sursa datelor și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.