Eveniment special joi, 5 martie, la Ambasada României din Paris. Tânăra scriitoare Tatiana Ţîbuleac, considerată un fenomen literar, a fost recompensată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria A „Literatură”.

Născută la Chişinău, Tatiana (foto mare, în mijloc) a câştigat anul trecut pentru România Premiul pentru literatură al Uniunii Europene, cu romanul „Grădina de sticlă”. Concursul, la care au participat 108 scriitori din 37 de ţări, acordă premii tinerelor talente literare din Europa. De altfel, ceremonia de decorare a avut loc cu ocazia lansării acestui volum în limba franceză, „Le jardin de verre” (traducere Philippe Loubiere, Editions des Syrtes), prezentarea cărţii fiind moderată de către jurnalista literară Cristina Hermeziu.

Tatiana Ţîbuleac a mulţumit pentru distincţia primită din partea statului român, pe care o consideră un adevărat „gest de prietenie”, şi a dedicat-o tatălui său, pe care l-a pierdut de curând. Absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Universitatea de Stat din Chişinău, Tatiana Ţîbuleac a devenit cunoscută mai întâi ca jurnalistă în Republica Moldova. În 2017 a scris primul său roman, „Vara în care mama a avut ochii verzi”, volum care a primit numeroase premii literare în România şi Republica Moldova, fiind tradus în franceză şi spaniolă.

Foto: Facebook / Ambasada României în Franța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.