Anul 2021 a fost desemnat de Comisia Europeană ca fiind Anul European al Căilor Ferate. Romfilatelia a marcat acest eveniment prin emisiunea de mărci poştale cu titlu omonim. Emisiunea „Anul European al Căilor Ferate”, alcătuită din patru mărci poştale ce abordează o tematică apreciată de colecţionari, va intra în circulaţie vineri, 10 septembrie.
În contextul Anului European al Căilor Ferate, Comisia Europeană a organizat, cu implicarea Comunităţii Europene a Căilor Ferate – CER, a operatorilor feroviari europeni, a administratorilor de infrastructură şi a numeroşi alţi parteneri la nivel comunitar şi local, un eveniment itinerant unic cu un tren dedicat – trenul „Connecting Europe Express” – care traversează continentul în această toamnă trecând prin peste 40 de oraşe din 26 de ţări, în 36 de zile. Startul trenului „Connecting Europe Express” s-a dat la data de 2 septembrie, când a plecat din Lisabona; trece prin capitale europene şi îşi încheie traseul în data de 7 octombrie, când ajunge la ultima destinaţie – Paris.

Revenind la stampe, pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este ilustrată locomotiva cu aburi „Resicza” nr. 2, prima construită în sud-estul Europei, în 1872, la fabrica de locomotive Reşiţa.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei este reprezentat un tren automotor în noua staţie CF Aeroport ”Henri Coandă” din Otopeni.

Al treilea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 5,50 lei, redă grafic locomotiva Diesel modernizată de tip 060-DA cu o putere de tracţiune de 2.100 CP, model construit în România în perioada 1959-1988 şi modernizată în perioada 2000-2007.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei este ilustrată locomotiva electrică 060 EA, seria 41, putere 5100 kW, model construit în România în perioada 1964-1991.

Pe plicul „prima zi” a emisiunii este reprezentată ruta parcursă de Trenul „Connecting Europe Express” pe teritoriul României.

Emisiunea de mărci poştale Anul European al Căilor Ferate va fi disponibilă începând de vineri în magazinele Romfilatelia și online la: http://romfilatelia.ro/store/.

Sursă informații și foto: romfilatelia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.