Patru cluburi au participat la Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, CODE Kids FEST Maramureș – Sălaj 2021. Din Maramureș, Clubul CodeDojo Copalnic Mănăștur a obținut calificarea la etapa națională a CODE Kids FEST 2021.

În 2021, 146 de cluburi de programare CODE Kids

”Din 2017, împreună cu colegii mei de la Fundația Progress, am lucrat cu peste 3.500 de copii. În acest an, împreună cu rețeaua de biblioteci, am coordonat 146 de cluburi de programare CODE Kids. Târgul național, organizat în decembrie, va aduce împreună câștigătorii de astăzi. Este un eveniment care celebrează ceea ce au satele și orașele mici ale țării mai bun, mai competitiv, mai cu potențial pentru viitor”, a declarat în deschiderea oficială a târgului Camelia Crișan – coordonator Cercetare și Inovare, Fundația Progress.

Premii pentru coderii din Maramureș

În concurs s-au înscris patru cluburi (trei din Maramureș, unul din Sălaj) cu opt proiecte inedite. Coderii maramureșeni au cucerit mai multe distincții.

Clubul CodeDojo Copalnic Mănăștur (coordonator, bibliotecar Nicoleta Olah) a prezentat un singur proiect, ”Joystick – Mouse pentru dizabili”. Acesta a obținut locul II și i-a adus clubului maramureșean calificarea la etapa națională a CODE Kids FEST 2021.

Clubul Cavalerii IT-iști din Baia Mare (coordonator, bibliotecar Casilda Mare) a fost recompensat cu trei premii. Pentru originalitate în cazul proiectului ”Coș de gunoi cu senzor”, pentru popularitate pentru ”Robot programabil EDU” și pentru spirit de echipă pentru ”Baston pentru nevăzători”.

Clubului R8botix Firiza (coordonator, bibliotecar Adrian Hochia) proiectul ”Mașinuța comandată prin joystick” i-a adus premiul pentru abordare unică, în timp ce ”LCD cu mesaj” a fost recompensat cu premiul pentru perseverență.

”Proiectele au fost inovative, fiecare demonstrând muncă, prietenie și spirit de echipă”

”A fost o deliberare foarte strânsă, atât eu cât și colegii mei, am dezbătut amănunțit pe criterii bine stabilite, am pus accent și pe partea de hard skills (tot ceea ce ține de construirea proiectului), dar și pe partea de soft skills (cum au răspuns la întrebări, cum s-a prezentat echipa în ansamblu) și am ajuns la o formă finală a clasamentului. Pentru noi, toți sunteți câștigători. Proiectele au fost inovative, fiecare demonstrând muncă, prietenie și spirit de echipă, iar prestațiile voastre au fost la un nivel foarte înalt”, a declarat membrul juriului, Narcis Lunceanu, coordonator tehnic în cadrul Fundației Progress.

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a organizat online Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, CODE Kids FEST Maramureș – Sălaj 2021. Parteneri: Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” Sălaj, Asociația Culturală „Familia Română” și Fundația Progress.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Proiectului național CODE Kids – programează viitorul comunității tale, dezvoltat de Fundația Progress. Are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative.

Sursă informații și foto: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare. Foto deschidere: CODE Kids

Mai multe despre CODE Kids aflați aici.

CITEȘTE ȘI:
Proiectul Code Kids a ajuns în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.