”Cel mai iute ardei🌶 din lume🌏 a fost creat în România🇷🇴, de Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău și prezentat la Congresului Mondial de Horticultură din Australia în 2014”, de aici pornește o postare recentă a celor de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Soiul de la Buzău a întrecut detașat în concentrația de capsaicină (substanța care conferă iuțeală ardeiului) speciile ce provin din țările cultivatoare de ardei. ”Astfel, soiul, a cărui performanță nu a fost depășită încă, a atras atenția comunității științifice prezentând o concentrație de 2 milioane de unități, dublă față de următoarele soiuri competitoare”, menționează sursa citată.

Cercetarea aprofundată în toți acești ani despre ardeiul iute a făcut obiectul unei lucrări științifice prezentate de Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău la ediția din acest an a International Horticultural Congress organizat în Franța. ”Lucrarea care conține rezultatele obținute de cercetătoarea ing. Ovidia Agapie a obținut premiul ISHS Young Minds pentru cel mai bun poster și va fi publicată ulterior în cel mai prestigios jurnal horticol”, anunță reprezentanții Ministerului Agriculturii.

La ediția din 2022 a Congresului Internațional de Horticultură au participat 2.500 de delegații din peste 150 de țări.

Sursă informații: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sursă foto: MADR și Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.